Komáromi nő ellen emeltek vádat a férje és gyermekei rendszeres bántalmazása miatt

A Komáromi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki a vádirat szerint rendszeresen bántalmazta a férjét és a gyermekeit. A vádak között kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak szerepel.

A vádirat részletei szerint a nő 2021 júniusa és októbere között gyakran veszekedett a férjével, és több alkalommal is erőszakos cselekményeket követett el ellene. A bántalmazások során a nő kiabált, ököllel és tenyérrel ütlegelte, lökdöste, fellökte vagy megrúgta a férjét, sőt, esetenként tárgyakat, például sütőedényt is hozzávágott.

A gyermekek gyakran szemtanúi voltak édesapjuk elleni erőszaknak, és előfordult, hogy az anyjukat arra kérték, hagyjon fel a bántalmazással. 2021. augusztus 11-én, egy gyermekjóléti esetmenedzser és a gyermekek jelenlétében a nő ismét bántalmazta a férjét, és azt kiabálta, hogy „inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket”.

A vádirat szerint a nő nem csak a férjét, hanem a gyerekeit is bántalmazta: agresszíven beszélt velük, veszekedett, megütötte és megrúgta őket. Egy alkalommal egy üveg hamutartót hajított az egyik gyermek felé, ami eltörött, és egy üvegszilánk a gyermek térdébe fúródott, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva. Egy másik esetben, amikor a gyerekek otthon játszottak és „bunkert” építettek, a nő a takarítás közben arra kérte őket, hogy segítsenek neki. Amikor a gyerekek azt válaszolták, hogy mindjárt segítenek, a nő dühében a fából és szögekből összeállított bunkert rájuk döntötte.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a nő beismeri a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen, akkor a Komáromi Járásbíróság ítélje őt 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, rendelje el a próbaidő alatt a pártfogó felügyeletét, tiltsa el olyan foglalkozástól, amely során kiskorúakkal foglalkozna, és szüntesse meg a gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát.