Mémoldalon indítottak szavazást Orbán Viktor lelövéséről

Egy mémoldalon indítottak szavazást arról, hogy mikor lőnek rá Orbán Viktorra, ami a Fidesz szerint túllépi a határt, és a liberálisok uszításának tekinthető.

A Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, Kocsis Máté a közösségi médiában fejtette ki véleményét egy olyan szavazás kapcsán, amely egy mémoldalon jelent meg, és amelyben arról érdeklődtek, hogy "Vajon Csutira mikor lőnek rá?". Kocsis Máté szerint ez egyértelmű utalás volt Orbán Viktor miniszterelnökre, és sürgős fellépést sürgetett az ilyen jellegű életellenes uszításokkal szemben.

A Fidesz politikusa kritizálta a liberális média módszereit, és előrevetítette, hogy a média a szavazást humorosnak fogja beállítani, azonban Kocsis Máté szerint ezek az idők már elmúltak. "Ismerjük a liberális média gyáva és sunyi módszereit, most menetrendszerűen azt fogják mondani, hogy ugyan már, feleslegesen ugrottunk rá egy viccoldal bejegyzésére, mert ez csak humor, ez csak szellemeskedés, nem kell komolyan venni. Ezek az idők azonban elmúltak" - írta Kocsis. Hozzátette: "Pont rohadtul elég volt a liberálisok uszításaiból, a sunyiságukból, elég volt az agresszív gyűlölködésükből!".

Kocsis Máté kiemelte, hogy Orbán Viktor nem csupán politikus, hanem egy öt gyermekes apa és hat unoka nagyapja is, ezért felszólította a liberálisokat, hogy hagyjanak fel az uszítással és az agresszív gyűlölködéssel.

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy nemrégiben Donald Trump volt amerikai elnök ellen merényletet kíséreltek meg, és Robert Fico szlovák miniszterelnököt is meglőtték. Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az online térben növekedtek az erőszakos fenyegetések a Trump elleni merényletkísérlet óta.