Hód támadás ért egy nőt a Dunánál

Budapesten, a Népszigeten egy hód harapott meg egy nőt, aki a nagy meleg miatt térdig gázolt a Dunába kutyasétáltatás közben. Az eset néhány nappal ezelőtt történt, nem messze az Északi összekötő hídtól, amikor a nő hirtelen éles fájdalmat érzett a vádlijában, és kiderült, hogy egy hód támadta meg.

Az incidens után a sértett azonnal elhagyta a vizet és észrevette a hódot, majd rögtön orvoshoz fordult. A baleset óta naponta kell kezelésekre járnia, különböző oltásokat kap, amelyek kicsit vagy közepesen fájdalmasak. Nagy Dávid, az MKKP önkormányzati képviselője szerint a kezelések semmiképp sem kellemesek.

A helyi lakosok elmondták, hogy a hódok főleg szürkületkor szoktak előjönni, és az utóbbi időben egyre többet látni belőlük. Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője szerint a 2013-as nagy árvíz óta egyre több hód él a dunai részen, és több mentési akcióban is részt vettek már. Pataki úgy véli, hogy a hódok számának növekedése nem meglepő, hiszen kisebb patakokban is megfigyelték már őket. Az RTL beszámolója szerint a környéken évek óta rendszeresen látnak hódokat, de olyan korábban még Budapest környékén nem történt, hogy egy hód emberre támadt volna.

A támadást elszenvedő nő a közösségi médiában kifejtette, hogy nem hibáztatja az állatot, mivel ő lépett be annak életterébe. Az esettel kapcsolatban felmerült, hogy érdemes lenne figyelmeztető táblákat elhelyezni a környéken, hogy a hasonló eseteket elkerüljék.