M5-ös autópályán jelentős torlódások az átépítés miatt

Az M5-ös autópálya mindkét oldalán, Inárcs térségében jelentős forgalmi torlódás alakult ki a forgalomterelés átépítése miatt. Az Útinform hétfő reggeli tájékoztatása szerint Budapest felé több mint 10 kilométeres, míg Szeged felé 6-7 kilométeres a sor.

A forgalomterelés átépítése során a munkálatok miatt lerövidítik a terelést, ami azt eredményezi, hogy napközben mindkét irányban – Szeged és Budapest felé is – csupán egy-egy sávon haladhat a forgalom.

A Budapest felé tartóknak különösen türelmesnek kell lenniük, ugyanis az átépítés következtében a torlódás meghaladta a 7-8 kilométert. Az Útinform arra hívja fel a figyelmet, hogy a kialakult hosszú autósort Örkénynél az 5-ös főútra letérve lehet elkerülni.

A Szeged felé vezető oldalon is jelentős a torlódás, itt 4-5 kilométeres várakozásra kell számítaniuk az autósoknak, mivel az 52-es és az 53-as kilométer között aszfaltoznak a külső sávban. Az Útinform folyamatosan tájékoztatja a közlekedőket a helyzetről, és arra kéri őket, hogy lehetőség szerint kerüljék el az érintett szakaszt.

Ezen kívül, a közlekedőknek más autópályákon is számolniuk kell fennakadásokkal. Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Velence térségében egy tömegbaleset miatt, ahol három jármű, két kistehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze, a belső sávot lezárták, és 4-5 kilométeres torlódás alakult ki. Az Útinform a baleset miatt is folyamatosan frissíti a tájékoztatást, és a közlekedők türelmét kéri, valamint javasolja, hogy aki megteheti, annak érdemes Martonvásárnál a 7-es főút felé kerülni.

Az Útinform további torlódásokról is beszámolt:

  • Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Bag térségében, a 32-es és a 38-as kilométer között terelést bontanak, ami miatt 4–5 kilométeres torlódás alakult ki.
  • Az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon, mindkét oldalon lezárták a belső sávot fenntartási munka miatt, emiatt mindkét irányban 2–3 kilométeres torlódásra kell számítani.
  • A 11-es főúton, Szentendre belterületén, a Budapest felé vezető oldalon, két személygépjármű összeütközött, a 16-os kilométernél egy sávot lezártak.
  • A 71-es főúton Gyenesdiás átkelési szakaszán, a 101-es kilométernél két gépkocsi ütközött össze, a fél útpályát lezárták.
  • Az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 107-es kilométernél lévő Győrszentiván csomópont lehajtóágát aszfaltozás miatt lezárták. Kerülni a következő, 112-es kilométernél lévő csomóponton keresztül a 813-as főút felé lehet.