Ittas sofőr okozott balesetet Somogyban

Egy súlyos közlekedési baleset történt Somogy megyében, Gigében, ahol egy ittas állapotban lévő sofőr villanyoszlopnak ütközött. Az autóban utazó négy személy mindegyike megsérült, a jármű pedig teljesen összeroncsolódott.

A baleset egy 51 éves csökölyi lakos vezetésével történt, aki három utasával együtt késő este közlekedett, amikor kisodródott az útról és egy beton villanyoszlopnak csapódott. Az eset során az alkoholszonda pozitív értéket mutatott a sofőrnél, és a többi utas is tudatában volt az ittasságának. A hátsó üléseken utazók ráadásul nem használták a biztonsági öveket, ami tovább növelte a baleset súlyosságát. A rendőrség büntetőeljárást indított a sofőrrel, és közigazgatási eljárást a hátsó üléseken utazókkal szemben.

A rendőrség felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire, hangsúlyozva, hogy az alkohol és a bódító szerek befolyásolják az észlelési időt, tompítják a reflexeket, és gyakran vezetnek a megengedett sebesség túllépéséhez. Az ilyen magatartás elfogadhatatlan kockázatot jelent, és veszélyezteti mások életét is.

A közlekedési szabályok betartása, a kellő odafigyelés, türelem, tolerancia és egymás iránti felelősségvállalás révén megelőzhetők a tragédiák. A rendőrség kiemeli a biztonsági öv használatának fontosságát is, amely nem választható, hanem kötelező, és felkéri a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék magukat és másokat azzal, hogy nem használják a passzív biztonsági eszközöket.