Kutyák és macska mentése a II. kerületben

A II. kerületi rendőrök két kutyát és egy macskát mentettek ki egy felforrósodott autóból, amelyet a rekkenő hőségben hagytak magukra. Őrsi Gergely polgármester számolt be az esetről, kiemelve, hogy az állatok már biztonságban vannak.

A II. kerületi rendőrkapitányság járőrei az Árpád fejedelem úton figyeltek fel egy brit hatósági jelzésű járműre, amelyben a házi kedvenceket hagyták a tulajdonosaik a 35 fokos hőségben. A külföldi tulajdonosokat a rendőrség előállította, és az állatokat az állatvédelmi referens azonnal állatorvoshoz szállította.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebook-oldalán osztotta meg az esetet, megjegyezve, hogy Lucifer, Hama és Shaka már jó kezekben vannak. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a hőség különösen nagy kihívást jelent az emberek és háziállataik számára egyaránt, és kérte, hogy senki ne hagyja az állatokat felügyelet nélkül a járművekben, mivel ilyen melegben az autóban hagyott háziállatok életveszélyes helyzetbe kerülhetnek.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a zárt autóban hagyott gyerekek vagy állatok esetében azonnal intézkedni fognak. Ha szükséges, még a tulajdonos kiérkezése előtt betörik az ablakot, hogy megmentsék az érintetteket. Az autó tulajdonosának ebben az esetben nemcsak a javítási költségekkel, hanem az állatkínzás miatt indított eljárás következményeivel is számolnia kell.