Gyurcsány szerint Magyar Péter Orbán epigonja

„A tisztesség harcát folytatjuk, amikor nem nyitunk utat azoknak, akik nemrégiben még Orbán alkotmány-, és törvényellenes rendszerét, kormányát szolgálták” - írta hétfő reggeli Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy véli, hogy a politikai átállók nem bízhatóak a nemzet sorsának irányításával.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy lehetséges csatlakozni azokhoz, akik már hosszú ideje harcolnak a tisztességért, de ők nem fogják a haza sorsát az átállók kezébe helyezni. "Becsületbeli kérdés, hogy nem adják fel a küzdelmet, amiben hisznek" - tette hozzá, kijelentve, hogy sem Orbán Viktor, sem annak epigonja, azaz utódja kedvéért nem fognak engedményeket tenni.

A Demokratikus Koalíció elnöke a "tisztesség harca" című bejegyzésében kifejtette, hogy Orbán rendszere alaptörvényellenes, és a tisztesség azt követeli meg, hogy ne szolgáljuk, hanem küzdjünk ellene. Gyurcsány szerint a kormánypártok választási győzelme törvényellenes folyamat eredménye, ezért a kormány törvényellenes, és aki ezt elnézi, az politikai értelemben nem tisztességes.

Végül Gyurcsány Ferenc egy kérdéssel zárta gondolatait: "Miért adnánk fel ezt a küzdelmet?". A DK elnöke szerint ők az egyetlenek, akik Orbán rendszerét alkotmányellenesnek, kormányát törvényellenesnek tartják, és ezt képviselik.