Bőröndben csempészett marihuánát egy kispesti fiatalnak a cseh drogfutár

Bőröndben szállított marihuánát egy kispesti férfinek egy cseh drogfutár, és most mindkettőjük fegyházbüntetését kéri a Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 22 éves magyar férfi 2023 januárjától kezdve marihuánát árusított Budapesten, de emellett amfetamint, kokaint és hasisgyantát is tárolt a kispesti otthonában, értékesítési céllal. Kapcsolatba lépett egy cseh drogkereskedővel egy mobiltelefonos alkalmazás zárt felhasználói csoportján keresztül, akitől nagy tételben, hetente rendszeresen vásárolt marihuánát.

A cseh kereskedő egyik megbízottjaként egy másik cseh férfi többször is bőröndben hozta a kábítószert Budapestre a 22 éves magyar férfinak. Az utolsó, lebukásukhoz vezető szállítmány 2023. március 23-án érkezett, több mint 23 ezer euró értékben.

A kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységük lelepleződése után a rendőrség elfogta a két férfit. Náluk közel 39 millió forint értékű kábítószert, több mint 400 ezer forint készpénzt, 30 ezer eurót és egy gépkocsit foglaltak le, valamint a lakásban talált, a kábítószerek méréséhez, adagolásához és csomagolásához használt eszközöket, mint digitális mérlegek, őrlő, fóliázógép. A Fővárosi Főügyészség mindkét férfira fegyházbüntetést javasol, és azt is indítványozza, hogy a magyar férfival szemben pénzbüntetést, a cseh drogfutárt ki kell tiltani Magyarország területéről, valamint a lefoglalt kábítószer, pénz és személygépkocsi elkobzását indítványozza.