Elmerült és meghalt egy férfi a Rukkel-tóban

Vasárnap délután tragikus esemény történt a Pest megyei Rukkel-tóban, ahol egy férfi elmerült, és sajnos már csak a holttestét tudták megkeresni a kutató-mentők.

A baleset a tó strand részén történt, ahol a férfi eltűnt a víz alatt. A hozzátartozók által megadott pontos helyszín alapján a kutató-mentők szonártechnika segítségével lokalizálták a test lehetséges helyét. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat egyik búvárja végül kiemelte a férfi holttestét a vízből.

A helyszínre a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság riasztása után érkeztek meg a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók, a rendőrség és a mentők, akik a kutató-mentő szolgálat vezetője, Balázs László tájékoztatása szerint közösen kezdték meg az eltűnt férfi keresését.

A mentőszolgálat sajnálatos módon már csak a halál beálltát tudta megállapítani, amikor a búvár a felszínre hozta a testet.

Egy másik tragikus eseményre is sor került a hétvégén, amikor szombaton a Balatonban fulladt meg egy fiatal külföldi férfi Siófok közelében.