Véget érhet a Tisza Párt politikai útja

A Magyar Nemzet vasárnapi publicisztikájában egy meglepő találkozásról számoltak be, amely során Reinfrank néni, a Tisza Párt egyik korábbi támogatója, csalódottságának adott hangot Magyar Péterrel kapcsolatban.

A Magyar Nemzet publicistája, Felhévizy Félix egy balatoni parkolóban találkozott Reinfrank nénivel, aki kifejtette, hogy véleménye szerint vége Magyar Péter politikai karrierjének. A néni barátnője, Klárika, aki korábban a Tisza Pártra szavazott, csalódottan nyilatkozott Magyar Péterrel kapcsolatban, miután elolvasta Nagy Ervin interjúját a 444-en.

Nagy Ervin, akit a Tisza Párt táskahordozójának is neveznek, a kulturális minisztérium vezetésére való vágyát fejezte ki az interjúban, ami Klárikában és Reinfrank néniben is negatív reakciót váltott ki. Reinfrank néni szerint ez a pozíciók háttérben történő osztogatása rossz jel a politikai életben, és vissza fog ütni.

A cikk szerint Klárika többé nem kívánja támogatni Magyar Pétert, ami alapján a Magyar Nemzet publicistája arra a következtetésre jutott, hogy a Tisza Párt, mely az EP-választáson 30 százalékos eredményt ért el, politikai végéhez közeledhet. A publicista a hőséggel való küzdelméről és a szabadság utáni fáradtságáról is megemlékezett, miközben a politikai elemzést tette közzé.

Ugyanakkor Magyar Péter nem tűnik annyira megadottnak, hiszen bejelentette, hogy a Youtube csatornáján rendszeres vasárnapi fórumot fog tartani, ahol élőben, 19:30 és 20:30 között beszélget a tagsággal és válaszol a kérdéseikre. Az alelnök szerint ez a fórum lehetőséget biztosít a kötetlenebb kommunikációra, az aktuális események átbeszélésére és a közösség építésére a választásokig. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a közvetlen kommunikációt, különösen a "gátlástalan kormányzati propagandával" szemben. A politikus a héten Ukrajnában járt, majd a hétvégén az EFOTT fesztiválon is részt vett egy pódiumbeszélgetésen, ahol a fiatalokkal való kötetlen beszélgetés mellett, még arra is rávették, hogy legyőzve a tériszonyát felüljön egy olyan alkalmatosságra, amit magától sose próbált volna ki. Magyar Péter az EFOTT-on töltött szombat estéjéről azt nyilatkozta, hogy rengeteg beszélgetés mellett még több szelfit készített, és úgy érezte, ennyi közös képet utoljára talán a Hősök terén készített. Ironikusan megjegyezte, hogy a "propaganda" szerint a fiatalok nem voltak kíváncsiak rá, de ő ennek épp az ellenkezőjét tapasztalta. Kritikát fogalmazott meg a Fidesz fiatalokhoz való viszonyáról is, megemlítve, hogy a Fidelitas sátornál a szervezethez tartozók többsége letagadta a kapcsolatot.