Windisch László volt asztaloscégének portfóliója

Varga Judit, aki újonc az asztalospiacon, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék jelenlegi elnökével közösen alapított asztaloscéget. Windisch korábban már részt vett egy asztaloscég munkájában, amely jelentős közbeszerzést is nyert.

Nemrégiben került nyilvánosságra, hogy Varga Judit, az egykori igazságügyi miniszter és Windisch László asztaloscéget hoztak létre. Varga az asztalosszakmában még kezdő, de Windisch már 2020 óta rendelkezik asztalos végzettséggel, és korábban egy asztaloscégben is érdekelt volt. Ez a cég később 77 millió forint értékű közbeszerzést nyert el a geszti Tisza-kastély inaslakának bútoraira, Windisch azonban már ekkor nem volt a cég tagja.

A WMW WindMüller Woodworks Zrt. nevű vállalatot 2022. február 14-én alapították, és a cég Facebook-oldala már januárban aktív volt. A cég egyik bejegyzésében az alapítók korai munkáit mutatták be, amelyek precizitásukkal és egyediségükkel tűntek ki. Habár nem egyértelmű, hogy a bemutatott alkotásokat Molnár vagy Windisch készítette-e, a bejegyzésre érkezett reakciók Windisch családtagoktól is származtak.

A vállalkozás kapcsolatba hozható a kegyelmi botrány egy másik szereplőjével is. Novák Katalin köztársasági elnök Magyarlapádon járt, és egy Windischék cége által készített Kálvin-csillagot adományozott a helyi református templomnak.

A WMW Zrt. a Tisza-kastély meghívásos közbeszerzésén nem találkozott komoly konkurenciával, mivel a többi pályázó vagy nem adott be, vagy értékelhetetlen ajánlatot tett. A cégnek azonban voltak referenciái a műemlékek területén, például a szentendrei Skanzen esetében, amelyet Windisch még az ÁSZ elnöki posztja előtt nyert el.

A cég keresett munkatársakat is, 530 ezer forintos bruttó fizetést és egyéb juttatásokat kínálva. A jelentkezőktől négy éves szakmai tapasztalatot vártak, amelynek Windisch a hirdetés idején még nem felelt meg.

A WMW Zrt. 2023 júniusáig volt aktív a közösségi médiában, azóta nem tettek közzé bejegyzéseket, és a Tisza-kastély berendezésével sem dicsekedtek. Emellett a 2023 évi céges beszámolót sem tették közzé a határidőig.