Lopott kerékpár pénzért cserébe: vádemelés a tolvaj és a vevő ellen

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint vádat emeltek egy közel 2 millió forint értékű elektromos kerékpár tolvaja és a járművet jelentősen alacsonyabb áron, mindössze 10 ezer forintért megvásárló férfi ellen.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a 27 éves tolvajt nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, miután 2023. március 18-ára virradóan levágta és ellopta az utcán lelakatolt egyedi elektromos kerékpárt. A lopás után nem sokkal értékesítette is a járművet egy ismerősének.

A rendőrség gyorsan azonosította a bűncselekmény elkövetőit, és a kerékpárt lefoglalta, majd visszaszolgáltatta a jogos tulajdonosnak.

A vevő ellen, aki a lopott kerékpárt rosszhiszeműen vásárolta meg, pénzmosás bűntette miatt emeltek vádat. Az ügyészség mindkét férfi esetében börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Továbbá, a tolvaj esetében a korábban kapott felfüggesztett büntetés végrehajtását, míg a vevő esetében – előéletére tekintettel – a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárását kérik.