Tordai Bence: "Politikai támadás érte a családomat"

Tordai Bence országgyűlési képviselő szerint bosszúhadjárat folyik ellene és családja ellen, miután a Kúria jogellenességet állapított meg az általa épített II. kerületi luxusvilla kapcsán. A politikus a Blikknek nyilatkozva állítja, hogy mindenben szabályosan jártak el az építkezés során.

2017 novemberében Tordai Bence a tervdokumentációt benyújtotta, amelyet a hivatal akkor elfogadott, hiszen az "egyszerű bejelentés" rendszere volt érvényben, amely nem igényel engedélyeztetést, csak tudomásul vételt. A képviselő szerint a ház a terveknek megfelelően épült meg, és ezt számos pecsétes irat is igazolja. Tordai úgy véli, hogy a kormányhivatal támadása mögött más okok húzódnak meg, és hangsúlyozza, hogy óvatosan jártak el az építkezés során.

A politikus szerint a sajtóban megjelent támadások után a kormányhivatal elutasította a hatósági bizonyítvány iránti kérelmüket, amit bíróságon támadtak meg. Tordai hozzátette, hogy a bíróság megerősítette, az épület a terveknek megfelelően valósult meg, de a hatósági bizonyítvány kiadását nem tartotta indokoltnak. A képviselő szerint a történtek mögött politikai indítékok állnak, és Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatal vezetője személyes bosszúhadjáratot folytat ellene.

Tordai Bence a sajtóban luxusvillaként emlegetett ingatlanról elmondta, hogy a ház alapterülete csökkent az átépítés során, és a zöldfelületi arány is nőtt a telken. A képviselő szerint a luxusvillára való hivatkozás a lejárató kampány része, és hangsúlyozza, hogy egyszerű családi házban élnek, nem luxus körülmények között.

Tordai kijelentette, hogy ha bűnt vagy hibát követett volna el, vállalná a felelősséget, de meggyőződése szerint a házat jogszerűen építették át. A képviselő szerint az ügyben folytatott támadások a családját is érintik, és a lebontás fenyegetése miatt jelentős stresszt okoznak számukra. Tordai Bence azt is hozzátette, hogy kész az Alkotmánybíróságig, sőt a strasbourgi bíróságig menni az igazuk bizonyítása érdekében.