Chrome böngésző frissítés az Androidon

A Google Chrome böngésző új funkciója révén a felhasználók nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen az androidos változat hamarosan automatikusan visszavonja azoknak a weboldalaknak az engedélyeit, amelyeket már régóta nem látogattak meg.

A Google folyamatosan dolgozik a Chrome böngésző fejlesztésén, és nemrégiben egy újabb hasznos funkció teszteléséről számoltak be, amely a biztonságot helyezi előtérbe. Egy X-felhasználó, Leopeva észrevett egy előzetes androidos Chrome verzióban egy olyan újítást, amely automatikusan visszavonja azoknak a webhelyeknek az engedélyeit, amelyeket a felhasználó már hosszú ideje nem látogatott meg.

Sok weboldal kér különféle engedélyeket, mint például a tartózkodási hely, kamera vagy mikrofon használatához való hozzáférés. Az új funkció lehetővé teszi, hogy a Chrome egy meghatározott idő elteltével automatikusan megvonja ezeket az engedélyeket, ami különösen fontos lehet, ha egy weboldal illetéktelen kezekbe kerül, és így megakadályozható, hogy rosszindulatú személyek hozzáférjenek például az eszköz kamerájához.

A Chrome asztali változatában már elérhető ez a biztonsági funkció, de az Androidra szánt verzióban eddig nem volt jelen. A Canary változatban történt felbukkanása azonban arra utal, hogy a fejlesztés már a befejezéséhez közeledik, és hamarosan a széles felhasználói közönség számára is elérhetővé válhat.