Marco Rossi: Nem tudtam élvezni az Európa-bajnokságot

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este búcsúzott az Európa-bajnokságtól, és Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a válogatott bázisán.

Rossi elmondta, hogy nem tudta élvezni az Európa-bajnokságot, mivel a tornát rosszul kezdték a Svájc elleni vereséggel. "Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés. Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni" - idézte a sportal.hu.

A kapitány szerint a legszebb pillanat a skótok elleni mérkőzés befejezése volt a 101. percben, de ismét hangsúlyozta, hogy nem tudta igazán élvezni a tornát. Rossi sokat töpreng a történteken, és azon gondolkodik, mit kellett volna másként tennie, legyen szó a felkészülésről vagy a személyi döntésekről. Azonban ezek a gondolatok főként a Svájc elleni meccsre koncentrálódnak.

A szövetségi kapitány úgy véli, hogy a legjobb játékosokat hívta meg a keretbe, és bár mindig lehet kritizálni, ő úgy látja, hogy ha újrakezdhetné, akkor sem tudna mást tenni.