Cristiano Ronaldo rekordot állított be, de gólt nem szerzett és szurkoló ugrott elé

Cristiano Ronaldo számára először fordult elő pályafutása során, hogy nem talált be egy nagy torna alapszakaszában, annak ellenére, hogy korábban minden alkalommal sikerült gólt szereznie. A portugál sztár ezzel egy újabb rekordot állított be, de a Grúzia elleni vereség miatt csalódottan távozott, ráadásul egy szurkoló is megpróbálta őt meglepni a lelátóról ugrálva.

A nemzetközi szervezet, az IFFHS összegzése szerint Ronaldo a magyar válogatott elleni 2-0-s vereséggel, amely a csapat kiesését is jelentette, 50. alkalommal lépett pályára Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon, ezzel ő lett az első európai játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet. A 39 éves támadót a második félidőben lecserélték, és bár Európa-bajnokságokon ez volt a 28., világbajnokságokon pedig a 22. meccse, ezúttal nem sikerült betalálnia.

A csoportkör utolsó mérkőzéseiről szóló összefoglalóban az IFFHS kiemelte, hogy Grúzia a nyolcadik olyan újonc, amely továbbjutott az Eb csoportköréből. A csapat 2-0-s győzelmével véget ért Roberto Martínez edző 12 mérkőzésből álló nyerő sorozata, amely során a portugálok minden tétmeccset megnyertek. Grúzia a győzelemhez mindössze 28 százalékos labdabirtoklással jutott, ami korábban még sosem volt elegendő egy Eb-meccs megnyeréséhez.

A grúz válogatott legjobbja, Hvicsa Kvarachelia volt, aki már a mérkőzés másfél percében gólt szerzett, ez pedig az Eb-k történetének ötödik leggyorsabb találata lett. George Mikutadze pedig büntetőből szerzett góljával három találattal vezeti az Eb góllövőlistáját.

Az IFFHS továbbá megjegyezte, hogy az Eb-történelemben először fordult elő, hogy egy csoportban minden csapat azonos, négy pontszámmal zárt a csoportkört. Az ukrán válogatott négy ponttal is kiesett, ami szintén egyedülálló esemény az Eb történetében. A Törökország és Csehország közötti 2-1-es mérkőzés kapcsán pedig az a tény érdekes, hogy Törökország 2008 óta, amikor elődöntőbe jutott, most először került be az Eb kieséses szakaszába.

A portugál labdarúgó-válogatott dacára annak, hogy Grúzia ellen 2–0-s vereséget szenvedett, az F csoport élén zárt 6 ponttal és a legjobb 16 között Szlovénia lesz az ellenfele. Ronaldoval kapcsolatosan pedig nem túlzás azt állítani, hogy ennyien még nem próbáltak meg szelfizni, mint a 2024-es Európa-bajnokságon. A törökök elleni mérkőzésen is többen megpróbálták a pályán elkapni egy közös képre, ami még először jól viselt az al-Nasszr csatára, a sokadik alkalommal azonban már kiültek az érzelmek az arcára. A szerdai, Grúzia elleni mérkőzés után azonban a korábbiaknál is megdöbbentőbb esetet vettek videóra, amikor egy szurkoló az öltöző felé tartó Ronaldo elé ugrott le a lelátóról. A portugál sztárt kísérő biztonsági őrök résen voltak és megakadályozták, hogy a férfi ráugorjon Ronaldóra.