Könnyekig hatódtunk Ryan Reynolds új filmjétől

Ryan Reynolds karrierje során már többféle szerepben is megmutatta humorérzékét, legyen szó a Deadpoolról, a Free Guyban szereplő NPC-ről, vagy a detektív Pikachu-ról. Azonban legújabb filmjében, a Képzeletbeli barátokban (IF), egy érzékenyebb oldalát is megismerhetjük.

A Képzeletbeli barátok középpontjában Bea áll, egy tizenkétéves kislány, akit Cailey Fleming alakít. Bea édesanyja halála után édesapja, John Krasinski karaktere is kórházba kerül, és a kislány a képzelet világába menekül. Egy éjszaka képzeletbeli barátokat kezd látni, akiket a többiek nem láthatnak, és Ryan Reynolds által megformált Cal segít nekik új barátokat találni.

A film John Krasinski által írt és rendezett, és bár Cailey Fleming és Ryan Reynolds remek párost alkotnak, a szkript néha cserben hagyja őket. A történet több mellékvágányra is letér, és nem tudja eldönteni, hogy Bea családi tragédiájára, vagy a képzeletbeli barátokra helyezze a hangsúlyt.

A Képzeletbeli barátokban az élőszereplős filmek és animációs lények kombinációja jól működik, és a Blue karaktere különösen emlékezetes. A film bátran foglalkozik olyan témákkal, mint a gyászfeldolgozás, a gyermeki képzelőerő, és a felnőttkorba lépéssel járó kreativitás elvesztése.

Ryan Reynolds színészi teljesítménye pozitívum a filmben, és a kritika szerint többször kellene kilépnie a komfortzónájából, hogy még több hasonló szerepben láthassuk. A Képzeletbeli barátok nem válik családi filmklasszikussá, de érdemes megtekinteni a magyar mozikban.

Értékelés: 7/10