Gyermekbántalmazás Kunszentmiklósnál

Vádat emelt a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivőjének közleménye alapján egy férfi ellen, aki többször is megütött egy 12 éves fiút, majd erőszakkal a teherautójába kényszerítette. A vádlott a gyermeket többször megütötte, és azzal vádolta, hogy megrongálta a tehergépjárművét.

A férfi 2023. április 20-án, délután egy crosspályán találkozott a bicikliző gyerekekkel. A gyerekek elhagyták a helyszínt, de a 12 éves fiú kerékpárjának lánca leesett, és miközben tolni kényszerült, elesett. A vádlott ekkor lépett oda hozzá, vádaskodva és többször megütötte.

Félelmében a gyermek valótlanul egyik társát nevezte meg rongálóként, ezért a férfi autóval a többi gyermek után indult, miközben a 12 éves fiúnak fenyegetőzve azt mondta, hogy maradjon a helyén. A gyermek mégis megpróbált távozni, amire a férfi visszatért, az árokba dobta a kerékpárját, és arra utasította, hogy szálljon be az autójába. A fiú félelmében engedelmeskedett.

A vádlott a városközpontba hajtott, ahol megtalálta a többi gyereket, és egyiküket, a rongálóként megnevezett fiút egy alkalommal megütötte. Az események egy részét videóra vették, ami alapján a férfi ellen vádat emeltek. A bántalmazás következtében a gyerekek könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.