Óvodás születésnapi zsúrját zavarta meg egy nő a XI. kerületben

Egy kislány születésnapi ünnepségét tette tönkre egy 35 éves nő a XI. kerületi Levendulás parkban, aki szerint a gyerekek zavarják a környék lakóit és károsítják a park fáit, végül rendőri beavatkozásra került sor.

A Bors beszámolója szerint egy kislány negyedik születésnapját szerették volna megünnepelni a budapesti XI. kerületben, a Levendulás parkban, amikor egy váratlan esemény zavarta meg az összejövetelt. Egy 35 év körüli hölgy, arcát sapka és napszemüveg takarta, odalépett az édesanyához és közölte, hogy a közparkban nem tarthatnak rendezvényt. Az édesanya próbálta megértetni vele, hogy csupán egy gyermek születésnapját ünneplik, de a nő kitartott amellett, hogy a gyerekek zavarják a környékbelieket és kárt tesznek a parkban.

A helyzet odáig fajult, hogy a nő felszólította őket, hogy vegyék le a "Happy Birthday" feliratot, amit két fa közé kötöttek, majd hirtelen odament és letépte azt. Csilla, az édesanya, amikor megpróbálta visszaszerezni a feliratot, a nő erőszakkal vádolta meg őt. Az események során a kislány is tanúja volt a történteknek, ami néma sírógörcsöt váltott ki belőle.

Mivel a nőt észérvekkel nem lehetett meggyőzni, az édesapa rendőrt hívott a helyszínre. A rendőrök meghallgatták mindkét felet, és a nőt arra kérték, hogy hagyja el a parkot, amit végül csendben meg is tett. A hatóságok szerint szabálysértés nem történt, így eljárás sem indult az üggyel kapcsolatban.