Ásványvíz osztás a hőségriasztás alatt a közlekedési csomópontokban

A MÁV-START és a Volánbusz ingyenes ásványvizet biztosít az utasok számára a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt, a budapesti és vidéki nagyobb pályaudvarokon, valamint a megyeszékhelyek buszállomásain.

A MÁV-START a hőségriasztás idején, június 19-től naponta 10 és 17 óra között oszt ásványvizet a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon. Az utasok a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, illetve többek között Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Békéscsabán, Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Győrben, Veszprémben, Pécsen, Nagykanizsán, Siófokon, Fonyódon, Tapolcán, Zalaegerszegen és Celldömölkön vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

A Volánbusz is csatlakozik az akcióhoz, és a héten munkanapokon 12 és 14 óra között oszt ásványvizet a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú autóbusz-állomásain. Az utasok Békéscsabán, a budapesti Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen vehetik igénybe az ingyenes ásványvizet.

Az országos tiszti főorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig. A MÁV-Volán-csoport közleménye szerint az ásványvíz a készlet erejéig áll rendelkezésre. A társaság mindenkit arra kér, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy más szomjoltó folyadékkal induljon útra. A kánikulában Budapesten is igyekeznek több ponton vizet osztogatni.

A meteorológiai szolgálat szerdára másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegye területére, ahol a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével máshol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szerda éjfélig, itt a napi középhőmérséklet 25 fok feletti lesz. Csütörtökre Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye területére, péntekre pedig Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében haladja majd meg a napi középhőmérséklet a 27 fokot.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras