Békéscsabai baleset: jogosítvány nélküli sofőr kér bocsánatot, majd elmenekül

Békéscsabán egy jogosítvány nélküli autós okozott balesetet, bocsánatot kért, majd a helyszínről elfutott. A férfi vezetői engedélyét egy korábbi baleset miatt vonták be.

Hétfő esti órákban Békéscsabán két autó ütközött össze, amikor az egyik jármű vezetője áthajtott a menetirány szerinti bal oldali sávba. A baleset következtében a másik jármű vezetője megsérült, aki a kocsiból kiszállva görnyedten járt, és fájdalmait fejezte ki.

A helyszínre érkező szemtanúk azonnal segítséget hívtak a sérültnek, mentőt és rendőrséget értesítettek. A balesetet okozó sofőr is megközelítette a sérültet, akihez csak annyit mondott: "Ne haragudjon, megcsúszott", majd elmenekült a helyszínről. A sérült sofőr még megpróbálta feltartóztatni, de sikertelenül.

A rendőrség nyomozása során kiderült, hogy a balesetet okozó autót nemrég adták el egy közvetítőn keresztül, de az új tulajdonos nem íratta át magára a járművet, és a kocsi forgalmija is lejárt. A tanúk segítségével azonosították a balesetet okozó vevőt, aki Elekről származó férfi volt. A rendőrség előállította, és kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, mivel azt egy korábbi baleset kapcsán indult eljárás során bevonták tőle.

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.