Az irodai munka új dimenziói: móka és rugalmasság

A távmunka térhódítása és a gazdasági bizonytalanságok hatására a vállalatok 75%-a tervezi az irodaterület csökkentését 2024-re, miközben a munkaerő megtartásának és a Z-generáció elvárásainak megfelelés érdekében a munkahelyi jóllét és élmény kerül előtérbe.

Az elmúlt öt év során 44%-kal nőtt a távmunkában dolgozók száma, ami jelentős változásokat indított el az irodai munkavégzés területén. A hibrid munkavégzés népszerűsége és a vállalatok rövidebb távú tervezése a hosszú távú bérleti szerződések és a célszerűtlen kiadások elkerülése érdekében vezetett a változáshoz. A Loffice szerint a vállalatok többsége, pontosabban 75%-a, tervezi az irodaterület csökkentését a következő években.

A munkaerő megtartása és a legjobb szakemberek felvételének kérdése kiemelt jelentőséggel bír a vállalatok számára. A Z-generáció magas elvárásokat támaszt a munkahelyekkel szemben, nemcsak a fizetés és a rugalmas munkaidő, hanem a cégmárka és a modern munkakörnyezet tekintetében is. A jövő irodáinak ideálja ezért a dolgozók jóllétét és a munkahelyi élményt helyezi előtérbe, miközben a vállalatok a fenntarthatóságra és az irodaköltségek optimalizálására is törekednek.

A Loffice válaszként a megváltozott igényekre kifejlesztett egy flexibilis koncepciót, amely a coworking szolgáltatások továbbfejlesztett változata. Az új irodahasználati megoldások rugalmas feltételekkel, rövid távra és alkalmi jelleggel, mobilapplikáció segítségével is elérhetők. A plug & play irodák és a hibrid munkavégzésre kialakított terek a használatalapú árazást, hatékony működést, design-t, rugalmas hozzáállást, izgalmi faktort és az ügyfelekkel való közös gondolkodást helyezik középpontba.