"Nagymamád két hete jött rá, hogy leszbikus?" - Az idei ARC pályázat a családi értékekről szól

"A család az vajon mi?" - ezzel a kérdéssel hívja fel a figyelmet a család sokszínűségére a 24. ARC közérzeti pályázat, ahol a kreatív jelentkezők plakátjaikkal adhatnak választ.

Az idei ARC plakátkiállítás témája a család, és annak személyre szabott jelentése. A pályázat kiírói szerint a család egy "kaotikus, alakváltozó, meghatározhatatlan és megfoghatatlan közeg", amely a legnagyobb örömök és terhek forrása lehet.

A pályázati felhívásban szereplő példák a családi élet változatos helyzeteire világítanak rá. Olyan kérdéseket tesznek fel, mint például, hogy "Feleséged gyereke a te lányod?" vagy "Nagymamád két hete jött rá, hogy leszbikus?". Ezek a kérdések arra ösztönzik a résztvevőket, hogy saját családi tapasztalataikat és történeteiket használják inspirációként.

A pályamunkákat július 26-ig lehet benyújtani, és a pályázat nyitott mindenki számára. A zsűri, amelynek tagjai között megtalálható Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője és Földes András, a HVG újságírója is, a beérkezett művek közül választja ki a nyerteseket.

A zsűri díjazza az első három helyezettet a Borz-díjjal, és különdíjakat is kioszt. Emellett a közönség is szavazhat a kiállítás ideje alatt, hogy kiválassza a kedvenc plakátját.