Szöllősi Györgyi az ATV Egyenes beszéd megbízott főszerkesztője

Szöllősi Györgyi lett az ATV Egyenes beszéd című műsorának megbízott főszerkesztője, miután Hazafi Zsolt, az előző főszerkesztő, az atv.hu főszerkesztő-helyettesi pozíciójába került.

A Média1 értesülései szerint Szöllősi Györgyi neve már egy ideje az Egyenes beszéd stáblistájának élén szerepel megbízott főszerkesztőként. Az elmúlt napokban sugárzott adások nyilvános archívumának áttekintése során is kiderült, hogy Szöllősi Györgyi neve minden esetben ott szerepel a megbízott főszerkesztőként, beleértve a június 10-i adást is, amelynek végén Magyar Péter a műsorvezető, Rónai Egon kérdéseire reagálva 2 perc után kivonult a stúdióból. Rónai Egon a műsorvezető egy Facebook-kommentben reagált a történtekre, elismerve, hogy kezdhetett volna gratulációval, de hozzátette, szerinte ő kész lett volna lezárni a vitát, azt Magyar vitte tovább.

Az ATV-t megkeresve a csatorna megerősítette, hogy az Egyenes beszéd korábbi főszerkesztője, Hazafi Zsolt átkerült az atv.hu-hoz, és az atv.hu-t még inkább politikai hírfokuszúvá tették. Szöllősi Györgyi megbízott főszerkesztőként március elejétől tölti be a pozíciót, a végleges főszerkesztő személyéről pedig a következő két hétben hoz döntést a vezetőség.

Szöllősi Györgyi korábban az ATV Voks című műsorában kérdezte Márki-Zay Pétert, aki a Fidesz állítólagos liberális gyökereiről beszélt, és megemlítette, hogy a párt egy nyíltan meleg főpolgármester-jelöltet támogat. Szöllősi Györgyi ekkor közbevetette, hogy ez valószínűleg nem volt a legfontosabb szempont, vagy ezt nem tudjuk, majd folytatódott az interjú. Az ügy előzménye, hogy Rónai azzal nyitotta az adást, hogy egy piros dossziét nyújtott át a Tisza Párt listavezetőjének, amelyben állítása szerint összegyűjtötték az alkalmakat, amikor meghívták a csatorna valamelyik műsorába Magyart. A politikus ugyanis korábban nehezményezte, hogy nem hívták elégszer. Magyar és Rónai egymásnak feszült, a műsorvezető szerint a politikus kutyakomédiát folytat, utóbbi pedig azzal vágott vissza, hogy a csatorna tulajdonosa, Németh Sándor szerinte befolyásolja a műsorkészítést. Fontos megjegyezni, hogy Hazafi Zsoltot nem a dosszié-ügy miatt váltották le, hiszen a változás már korábban, a hírhedt interjú előtt történt. Hazafi Zsolt főszerkesztő-helyettes lett az atv.hu-nál.

Szöllősi Györgyi a Blikknek elmondta, hogy március eleje óta tölti be a megbízott főszerkesztői pozíciót, és június végén születik majd végleges döntés arról, hogy állandó főszerkesztője marad-e az Egyenes beszédnek. Györgyi munkájára eddig nemigen lehet panasz, hiszen már több mint két hónapja irányítja a szerkesztőség munkáját, és ez eddig senkinek nem tűnt fel, vagyis az Egyenes beszéd hozta a korábban megszokott magas színvonalat. A változás nem a múlt heti Magyar Péter féle botrányhoz kötődik – a Tisza Párt alelnöke összeszólalkozott Rónai Egonnal, majd élő adásban kivonult a stúdióból –, hiszen Györgyi már jóval korábban lett megbízott főszerkesztő.