Olivia Cooke aggódik a korai nagymamaság miatt a Sárkányok házában

Olivia Cooke, a Sárkányok háza színésznője, komplikált érzéseket táplál amiatt, hogy 30 évesen nagymamát kell játszania a Trónok harca előzménysorozatában.

Olivia Cooke a The Times-nak adott interjújában fejtette ki, hogy bár hálás a kapott szerepért, mégis furcsának találja, hogy ilyen fiatalon kell egy idősebb karaktert megformálnia. Cooke szerint a sorozat készítői akár megfiatalíthatták volna őt, vagy idősebb színészeket választhattak volna a szerepre. Azonban most már beletörődött a helyzetbe, és elfogadja a kihívást, amit a szerep jelent.

A színésznő karaktere, Alicent Hightower, a történet szerint fiatalon válik anyává, majd nagymamává. Cooke azonban megjegyzi, hogy a gyerekeit alakító színészek valójában csak néhány évvel fiatalabbak nála, ami szerinte irreális és kissé komikus helyzetet teremt. Phia Saban 25, Ewan Mitchell 27, Tom Glynn-Carney pedig 29 éves, így Cooke-nak furcsa érzés "Fiam, gyere ide! Gyere a keblemre!" típusú mondatokat mondaniuk.

Cooke elmondása szerint a sorozat egy másik szereplőjével, Emma d’Arcy-vel is sokat beszélgetett erről a helyzetről. A színésznő hangsúlyozza, hogy nem akarja bírálni a sorozatot, csupán megosztani a gondolatait azzal kapcsolatban, hogy milyen gyorsan váltott tinédzser szerepekről nagymama szerepekre a televízióban.

A Sárkányok háza második évada még több vérrel, szexszel, intrikával és erőszakkal tér vissza, és már a rajongók nagy örömére a harmadik évad is zöld utat kapott. Az előzmény sorozat, amely George R. R. Martin A tűz és jég dala című fantasy-regénysorozatának előzményeit dolgozza fel, hétfő esténként 20.00-tól látható az HBO-n, 21.00-tól az HBO3-on, valamint elérhető a Max streamingoldalon.

A második évad középpontjában Rhaenyra Targaryen áll, akit Emma D’Arcy alakít, és aki a sorozatban Cooke karakterének, Alicent Hightowernek a vetélytársa. A színésznők mellett fontos szerep jut Daemon Targaryennek is, akit Matt Smith alakít, aki korábban a Ki vagy, doki? című legendás sci-fi sorozatban tűnt fel, és a Sárkányok háza hozta el számára a világhírt.

A sorozat a Targaryen-ház bukásának kezdetét és a „Sárkányok tánca” néven ismert targaryeni polgárháborúhoz vezető utat mutatja be, amely körülbelül kétszáz évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik. A rajongók már alig várják, hogy láthassák, hogyan bontakozik ki a családi intrikák és hatalmi harcok által sújtott birodalom sorsa.

A Sárkányok háza második évada az első évad lassú és eseménytelen jellegétől eltérően, végre beindulni látszik, a konfliktusok kirobbannak, és a háború küszöbön áll. A kritikusok szerint a második évadban a karakterek is emberibbek lesznek, és a cselekmény végre kiszabadul a sötét terekből, ami a sorozatnak kifejezetten jót tesz. A félidőnél tehát úgy tűnik, hogy a Sárkányok háza megtalálja az arany középutat, és azok számára is izgalmas lehet, akik az első évad vértelenségén fanyalogtak. Az első évadot követően Miguel Sapochnik távozása után Ryan Condal vezénylete alatt készült a folytatás, amely ígéretes változásokat hozhat a sorozat dinamikájában.