Szombathelyi iskolában bántalmazták hónapokon át az elsős kislányt

Szeptember óta több alkalommal érte bántalmazás egy elsős kislányt a szombathelyi Gothard-iskolában, ahol osztálytársai csúfolták, lökdösték, és még ennivalóját is elvették. Az esetek közül kiemelkedik egy olyan incidens is, amikor a gyermeket a mosdóban gyomorszájon vágták, megrugdosták, és legutóbb fojtogatták is.

A nyugat.hu beszámolója szerint a kislányt a bántalmazások következtében többször is kórházba kellett vinni, egy alkalommal például bordazúzódása miatt. A gyermek jelenleg pszichológushoz jár, hogy feldolgozhassa a traumáit, mivel a szorongása már testi tüneteket is okozott, mint például gyomorfájás, hányás és hasmenés. A következő tanévet már egy másik intézményben fogja kezdeni.

Az esettel kapcsolatban a Gothard-iskola vezetősége többször találkozott az érintett szülőkkel, és értesítették a gyermekjóléti szolgálatot is. Az osztályfőnök az iskola vezetőségét és a szülőket is folyamatosan tájékoztatta az eseményekről. Azonban több szülő szerint sem az iskola, sem az osztályfőnök nem talált megnyugtató megoldást az ügyre, még egy rendkívüli szülői értekezlet összehívása után sem. Úgy érezték, az intézmény jóhírének megőrzése élvez prioritást.

A Szombathelyi Tankerületi Központ válaszában kifejtette, hogy minden szükséges segítséget megadnak az iskola részére, és szükség esetén külső szakemberek bevonásával biztosítják a kiegyensúlyozott nevelési és oktatási feladatok ellátásának feltételeit. A Nyugat.hu által megszerzett szülői levélből az is kiderült, hogy vannak gyerekek, akik félnek iskolába menni, mert az egyik tanító is gyakran kiabál velük, sok a veszekedés a tanulók között, és tartanak attól, hogy őket is bántani fogják. A bántalmazott kislány édesanyja nem szeretett volna beszélni az ügyről, de a levélben leírtakat megerősítette a lapnak.

A kislány legtöbbször nem is merte elmondani a szüleinek, hogy mit tettek vele. A szülők először beszéltek a bántalmazó gyerekek szüleivel, majd az osztályfőnökkel és az igazgatóval is, utóbbiak kérték a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét, akik bekapcsolódtak az ügybe. A Gothard-iskola vezetőjének küldött kérdésekre válasz még nem érkezett, de amint válaszolnak, frissítjük a cikket.