Ön szerint talpra áll a magyar válogatott a németek ellen? - Szavazzon!

A magyar labdarúgó-válogatott nehéz kezdés után készül a következő Európa-bajnoki mérkőzésre, ahol Németország lesz az ellenfél.

Három évvel ezelőtt a magyar válogatott hasonló helyzetben volt, mint most, az Európa-bajnokság kezdetén. Akkor a portugálok elleni 3-0-s vereség után sikerült döntetlent elérni a németekkel szemben. Idén a svájciak elleni 3-1-es vereség után ismét Németország következik, és felmerül a kérdés, vajon képes lesz-e a csapat ismét meglepetést okozni.

A 2020-as, végül 2021-ben megrendezett Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén a magyar válogatott 3-0-ra kikapott a portugál csapattól, ahol Cristiano Ronaldo a mérkőzés végén kétszer is eredményes volt. Annak ellenére, hogy a magyar csapatnak voltak lehetőségei az egyenlítésre, a találkozó végül vereséggel zárult. A következő mérkőzésen azonban Franciaországgal szemben már sikerült pontot szerezni, és a csoport utolsó meccsén a németek elleni 2-2-es döntetlen is bizonyította a csapat kitartását.

Az idei Európa-bajnokság első meccsén a magyar válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Svájc ellen. A következő kihívás június 19-én érkezik, amikor ismét a német válogatottal mérkőznek meg. A korábbi tendenciák alapján felvetődik a lehetőség, hogy a magyar csapat ismét képes lehet döntetlent elérni a németek ellen.

A szurkolók véleményét is kíváncsian várjuk, ezért indítottunk egy szavazást, amelyben Ön is kifejezheti véleményét arról, hogy szerintük a magyar válogatott képes lesz-e talpra állni a németek elleni mérkőzésen. A szavazásra 17 óráig van lehetőség.

A játékosok differenciáltan edzettek vasárnap a bázisukon, Weiler im Allgauban. Akik többet játszottak, azok kevesebbet gyakoroltak, mint azok, akik nem, vagy csak kevés lehetőséghez jutottak. Szoboszlai Dominik és Schäfer András bringával érkezett, és a kispadon Gulácsi Péterrel kiegészülve beszélgettek a szombat délutáni meccsről.

Nagy Ádám már a meccs után azt mondta Kölnben, hogy összeülnek és kibeszélik egymás közt, mi volt a hiba, és mi az, amire lehet építeni. A csapat összetartó, és az erejüket egymásból is képesek meríteni.

A csapat hétfőn és kedden is Weilerben készül, kedd délután megy át Stuttgartba, szerdán pedig 18 órától összecsapnak a németekkel. Az előző három meccsen a németekkel pozitív a mérleg, két döntetlen mellett egy győzelem.

A BBC elemzése szerint a magyar válogatott sikeressége nagyban függ Szoboszlai Dominik teljesítményétől. Amikor ő gyengén játszik, a csapat is nehezen talál ritmust, de ha belelendül, több csapattárs is megvillan, mint például Varga Barnabás és Sallai Roland. A skótok elleni következő hétvégi meccs előtt ez még okozhat problémákat Skóciának.

Fejlemény a csapatról, hogy a kisebb sérüléssel Loic Nego már labdás edzést végzett, sprinteket futott, és a skótok ellen hasznos lehet a védekezőmunkája mellett az elfutásai is a jobb oldalon.