Lewandowski mentette meg a franciák elleni döntetlent

A lengyel válogatott, bár már biztos kiesőként lépett pályára, Robert Lewandowski vezérletével 1-1-es döntetlent ért el a franciák ellen, akik így nem tudták megszerezni a csoportelsőséget.

A franciák győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen a csoportelsőség volt a tét számukra, míg a lengyelek már kiestek, így számukra csak a tisztességes helytállás maradt. A mérkőzés előtt minden a visszatérő játékosokról szólt: a franciák Kylian Mbappéja orrtörés után maszkban lépett pályára, míg a lengyelek oldalán Lewandowski sérülése után először kezdhetett az Európa-bajnokságon.

Az első félidőben a franciák több nagy helyzetet is kialakítottak, de a lengyel kapus, Łukasz Skorupski bravúrokkal tartotta csapatát a játékban. A lengyelek támadásai főleg Lewandowski megjátszásáról szóltak, aki egy beadást követően fejelt kapu mellé. Az első félidő végére a franciák átvették az irányítást, de a lengyelek kitartottak, így 0–0-s állással mentek a csapatok félidőre.

A második félidőben a franciák folytatták a nyomást, ami az 55. percben tizenegyeshez vezetett, amikor Kiwior buktatta Dembélét. Mbappé értékesítette a büntetőt, ezzel megszerezve a franciák első gólját az Eb-n. A lengyelek azonban nem adták fel, és a 76. percben Upamecano szabálytalansága után ők is büntetőhöz jutottak. Lewandowski első tizenegyesét Maignan védte, de a videóbíró beavatkozása után újra rúghatta, és másodszor már nem hibázott, így kiegyenlített.

A gól után a lengyelek még nagyobb lendülettel támadtak, de további gól már nem született, így a végeredmény 1–1 lett. A franciák a szerencsés sorsolásnak köszönhetően megúszták, hogy csoport másodikként egy csoportgyőztessel kelljen játszaniuk, és július 1-jén, Düsseldorfban játszanak nyolcaddöntőt az E csoport második helyezettjével. Az osztrákok a hollandok 3-2-re való legyőzésével szerezték meg a csoportelsőséget, míg a franciák másodikként lépnek tovább.