Gyors gólok a futballban: magyar rekord a nemzetközi mezőnyben

Az albán válogatott gólja az Olaszország elleni Európa-bajnokságon nem került be a világ száz leggyorsabb találata közé, de egy magyar játékos gólja igen, amely mindössze 2,4 másodperc alatt született.

Az albán válogatott a 22., mások szerint a 23. másodpercben szerezte meg a vezetést Olaszország ellen a szombati mérkőzésen, Nedim Bajrami révén, ami az Európa-bajnokságok történetének egyik leggyorsabb gólja lett. Azonban a világ leggyorsabb góljai között ennél is akadnak lenyűgözőbb teljesítmények. Például a 2002-es világbajnokság bronzmérkőzésén Hakan Sükür 11 másodperc alatt talált a dél-koreai hálóba.

A rekordok tekintetében a magyar NB II is büszkélkedhet egy kiemelkedő eredménnyel. A Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza mérkőzésen Nagy Dominik csupán 2,4 másodperc alatt szerzett gólt a vendégcsapatnak, ami a világ negyedik leggyorsabb találata lett egy interneten terjedő gyűjtés szerint.

A gyors gólok toplistáján az első helyet egy 2017-es skót junior mérkőzésen született gól foglalja el. A Maryhill és Clydebank csapatai közötti találkozón Gavin Stokes 2,1 másodperc alatt talált a kapuba a kezdőrúgásból.

Míg az Európa-bajnokságok és a világbajnokságok leggyorsabb góljai nem középkezdésből születtek, hanem az ellenfél hibáját kihasználva, addig a magyar és a skót példa azt mutatja, hogy a középkezdésből is lehet rekordgyorsasággal gólt lőni.