Horgászverseny került a magyar-svájci meccs helyére az amerikai tévében

Egy amerikai tévécsatorna meglepő döntése miatt sok futballrajongó maradt meccs nélkül, helyette horgászversenyt közvetítettek.

Európában gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ körülöttünk és a mi szenvedélyeink, mint például a labdarúgó-Európa-bajnokság, körül forog. Azonban az amerikai Fox televíziós csatorna most megmutatta, hogy ez korántsem igaz. Szombat reggel sok amerikai futballszurkoló azzal a reménnyel ébredt, hogy a Magyarország-Svájc Európa-bajnoki mérkőzést nézhetik majd, de a Fox Sports csatornán sügérhorgászatot közvetítettek helyette.

A Fox-médiabirodalom úgy határozott, hogy a Fox, a Fox Sports 1 és a Fox Sports 2 csatornákon nem adnak helyet az Eb második meccsének élő közvetítésére. Ehelyett egy horgászos reality és egy autóversenyzős dokumentumfilm került műsorra, a magyar-svájci meccset pedig a fizetős Fubo streamingszolgáltatóra szervezték ki.

A döntés miatt néhány szurkoló a közösségi médiában fejezte ki csalódottságát. John Green, a "Csillagainkban a hiba" című regény szerzője kifejtette, hogy meglepőnek találja, hogy a Fox Sports nem közvetíti azokat a meccseket, amelyek közvetítési jogaiért közel egymilliárd dollárt (körülbelül 372 milliárd forintot) fizettek, és az egyetlen legális módja a meccs megtekintésének az USA-ban egy drága előfizetés.

Egy másik rajongó értetlenkedett, hogy miért nem minden Eb-meccset közvetít a Fox, míg Zach Lowy futballszakértő még ennél is tovább ment, és kritizálta a csatornát, hogy a Magyarország-Svájc meccs helyett inkább a Bassmaster Fishing Elite Series-t tette műsorra.

A Fubo előfizetői számára sem volt tökéletes a meccsélmény, mivel az eredményt és az időt mutató grafika nem jelent meg a közvetítés során. A Fubón további négy Eb-meccset közvetítenek, mindet reggel.

Az is kiderült, hogy a mostani mellett még négy meccs lesz, amelyet az Eb-ről nem közvetít a Fox. És mintha ebből az derülne ki, hogy a közép- és kelet-európai focitól nem vártak értékelhető nézettséget: a román-ukrán, a török-grúz, a szlovák-ukrán és a grúz-cseh meccset hagyják ki a műsortervből.

A The18.com azt azért hozzátette, hogy ha valaki nem látta volna, Svájc három sügért fogott, Magyarország egyet. Mi pedig annyit tudunk javasolni: ha ön az Egyesült Államokban élő grúz szurkoló, akkor jó szívvel ajánljuk, hogy kövesse az eseményeket a hvg.hu-n, mi itt leszünk.