Fabian Hürzeler: A Premier League legfiatalabb edzője

31 éves korában a világ egyik legerősebb futballbajnokságában, a Premier League-ben kezd edzősködni Fabian Hürzeler, aki a Brightonnal 2027-ig szóló szerződést írt alá. Hürzeler, aki a St. Pauli csapatát is sikerre vezette, minden idők legfiatalabb edzője lesz az angol első osztályban.

Hürzeler elmondása szerint fiatal kora ellenére nem tervez kiabáló, gyerekes stílusban kommunikálni a játékosaival. Célja, hogy ötleteivel és kemény munkájával győzze meg őket. A Brightonnál olyan tapasztalt játékosokkal fog együtt dolgozni, mint a nála hat évvel idősebb James Milner és a majdnem két évvel idősebb csapatkapitány, Lewis Dunk.

Az amerikai Houstonban született Hürzeler kétéves korában költözött vissza Európába családjával, és több helyen is élt, mielőtt Münchenbe telepedtek volna le. A Bayern München utánpótlásában nevelkedett, de a profi csapatig nem jutott el. Rövid ideig az 1860 München tartalékcsapatában is megfordult, majd alacsonyabb osztályú bajor klubokban játszott, végül 25 évesen az edzői pályára lépett.

Karrierje során a német U18-as és U20-as válogatottaknál is dolgozott asszisztensként, majd a St. Pauli csapatánál Timo Schulz mellett segítőként tevékenykedett. A Pro Licenc-tanfolyamot 2022 februárjában kezdte el.

2022 decemberében, amikor a St. Pauli a bajnokság 15. helyén állt, Hürzeler átvette a csapat irányítását, akkor még megfelelő képesítés nélkül. A csapat a szezon második felében remekelt, az első tíz meccsüket megnyerték, és az 5. helyen zárták a szezont. A következő évadban még jobban teljesítettek, a Bundesliga 2-t megnyerve jutottak fel az első osztályba, de már Hürzeler nélkül.

Hürzeler a St. Pauli honlapjának nyilatkozva hálás volt a klubnak és a szurkolóknak az együtt töltött időért és az elért eredményekért. A Premier League-be való átigazolást álom megvalósulásaként jellemezte.