Ádám Martin testalkatának megítélése a focivilágban

A magyar válogatott játékosa, Ádám Martin nem a megszokott futballista alkatot képviseli, ami nemrégiben a nemzetközi figyelem középpontjába helyezte.

A magyar válogatott nem tudott maradandót alkotni a Svájc elleni mérkőzésen, azonban a Footy Humour, egy népszerű nemzetközi focimémes oldal, mégis észrevett valakit a csapatból. A 444.hu észrevétele szerint az oldal Ádám Martinra, a magyar válogatott 9-es számú játékosára hívta fel a figyelmet, akit „minden idők legkevésbé focistának kinéző focistájának” neveztek.

Valóban, Ádám Martin testalkata szokatlan a futballpályákon. Korábban, amikor Magyarországról Dél-Koreába szerződött, volt olyan eset, hogy túlsúlya miatt nem léphetett pályára egy mérkőzésen. Ennek ellenére, aki látta már játszani, tudja, hogy a labda közelében Martin képességei érvényesülnek, és a játéktudása megkérdőjelezhetetlen. Magyarországon gólkirályi címet is szerzett, és a válogatottban eddig három gólt jegyez.

Az MTI-nek adott nyilatkozatában és a Nemzeti Sport Online-nak egy sajtótájékoztatón Weiler im Allgäuban Ádám Martin humorral reagált a mémesedésre. Elmondta, hogy bár visszajutnak hozzá az őt ábrázoló mémek, ő jókat nevet rajtuk. "Ilyen testalkatom van, ilyennek születtem, persze akkor még kisebb voltam. Van egy genetikám, ez van. Ha Németországnak győztes gólt rúgok, akkor nem azért lesz, mert a mémeket nézegettem és ez felhúzott volna" – fogalmazott a csatár.

A svájci meccsről szólva Martin elismerte a hibákat, és hangsúlyozta, hogy már a következő, Németország elleni meccsre készülnek. A csapatnak kompaktabbnak kell lennie, a csapatrészeknek közelebb kell helyezkedniük egymáshoz, és a letámadásokat is együtt kell végrehajtaniuk. "Az lesz a fő szempont a németek ellen, hogy a letámadást együtt kezdjük el, egységesebbek legyünk. Szobi és a mister (Szoboszlai Dominik és Marco Rossi – a szerző) is tartott egy kis eligazítást a tegnapi mérkőzés óta, tudjuk mi a dolgunk" – magyarázta Ádám.

A magyar válogatott csatára hozzászokott az ilyen típusú figyelemhez, és most inkább azzal foglalkozik, hogy a magyar válogatott a következő két Eb-meccsen sokkal jobb első félidőt produkáljon. "Szomorúak vagyunk, hogy nem úgy sikerült a meccs, ahogy szerettük volna. Megbeszéltük a történteket, tudjuk, melyek azok a hibák, amiket nem szabad elkövetnünk" – nyilatkozta Martin, hozzátéve, hogy a németek elleni meccsen a védekezésen kell javítaniuk és a három-négy adódó kontrát úgy kell majd végigvinniük, hogy tudjanak gólt szerezni.

A magyar válogatott június 19-én, szerdán folytatja Európa-bajnoki szereplését Németország ellen.