Orbán Viktor üzenete a magyar válogatottnak a svájci vereség után

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a közösségi médián keresztül fejezte ki támogatását a magyar labdarúgó-válogatottnak, miután szombaton vereséget szenvedtek Svájc ellen az Európa-bajnokságon.

A miniszterelnök nagy izgalommal készült a magyar csapat szombati mérkőzésére, amelyet a svájci nemzeti együttes ellen játszottak. Orbán Viktor egy magyar mezbe öltöztetett TV Macit ábrázoló képet posztolt a Facebook-oldalára, mellékelve a következő szöveget: "TV Maci is a magyaroknak szurkol! Kezdődik a foci EB! Hajrá, Magyarország!".

A találkozó azonban nem úgy alakult, ahogy a szurkolók remélték; a magyar válogatott háromszor kapott gólt Svájctól, és csak egyszer tudott válaszolni, így 3-1-es eredménnyel vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot. A németek házigazdaként simán igazolták a papírformát az erősebbnek gondolt, de végül gyengének találtatott skótokkal szemben (5–1), míg a magyarok önmagukhoz és ellenfelükhöz képes visszafogott teljesítményt nyújtva maradtak alul.

A mérkőzés után Orbán Viktor ismét a Facebookon reagált, egy képet posztolva a válogatott tagjairól, amelyen a "Kár érte" felirat szerepelt, jelezve csalódottságát a végeredmény miatt. Hozzátéve: "Most már győzni kell!". A miniszterelnök gyorsértékelése a Facebookon bátorító, de egyben kicsit rosszalló hangvételű volt, ami a gyenge első félidei produkcióra utalhat.

A szurkolói lélektan azonban sokszor nagyon más, a realitást sokszor írják felül az érzelmek, a bizakodás a kiugró eredményben. A meccs előtt arról kérdeztük a szurkolókat, hogy milyen eredményre számítanak a nemzeti tizenegytől, valamint azt, hogy szerintük ki nyeri az idei Eb-t.