Hőségriadó közeledik, a magyarok a Balaton felé veszik az irányt

A következő napokban várhatóan egyre többen látogatnak majd el a Balatonhoz, ahol a hőmérséklet a jövő hét közepére elérheti, sőt meghaladhatja a 30 fokot.

Az RTL Híradó riportja szerint a Balaton vize már most 23 fokos, és többen is megmártóztak a tóban. A Portfolio körképe alapján az emberek a strandbüféknél és a nagyobb fesztiválok vendéglátóegységeinél továbbra is megfontoltan költenek, ami az elmúlt két év erőteljes inflációjával magyarázható.

Kuntár-Molnár Anna, a Hungaromet meteorológusa szerint a jövő hét második felében már igazi hőségre lehet számítani a Balaton térségében is. A sok napsütés mellett kevés a csapadék esélye, az UV-sugárzás pedig nagyon magas szintet érhet el.

A híradóban felhívták a figyelmet arra is, hogy a jövő heti kánikula miatt akár az idei első hőségriadót is elrendelhetik Magyarországon. A Hungaromet előrejelzése szerint csütörtökön napos időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel és csapadék nélkül, a hajnali órákban 16-23, míg a délutáni órákban 31-38 fok közötti hőmérséklettel. Pénteken a csúcsérték 33-38 fok lehet.

A Balaton Siófoknál már 22 fokos, míg a Velencei-tó Agárdnál 21 fokos a víz hőmérséklete a Hungaromet szombati jelzése szerint. Az RTL Híradója szerint volt olyan partszakasz, ahol szombaton 23 Celsius-fokos volt a víz, így nem csoda, hogy sokan fürdőztek már a magyar tengerben. Az előrejelzések szerint a kitartó melegnek köszönhetően napról napra melegedik majd a levegő és a víz is.