Jennifer Lopez karrierje és magánélete: Vajon eltűnik a süllyesztőben?

Jennifer Lopez élete igazi hullámvasút, a szegénysorból a csúcsra jutott, majd onnan is lehullott. Habár 54 évesen is a világ egyik legszexibb nőjének tartják, karrierje és magánélete is válságba kerülhet.

Táncosként kezdte pályafutását, először MC Hammer 1987-es videóklipjében tűnt fel, majd Janet Jackson mellett vált ismertté. Az 1993-as "That’s the Way Love Goes" videóklipjében és a hozzá kapcsolódó világ körüli turnén is részt vett. A Sony 1998-ban szerződtette, és az "On the 6" című albummal vált világsztárrá. Sikerei ellenére a lendület idővel alábbhagyott, és bár 2014 után 10 évvel jelent meg új albuma, az nem hozta meg a várt sikert.

Koncertjei korábban garantáltan telt házasak voltak, például a 2020-as Super Bowl félidei show-jában Shakirával közös produkciójukért megőrült a közönség. Azonban az idei "This Is Me..." című turnéja nem hozta a várt sikert, jegyárakat kellett csökkenteni, hogy ne üresen maradjanak az arénák.

Hollywoodban egykoron az első számú latin színésznőként tartották számon, a romantikus "limonádé" filmekben szerzett népszerűséget. A "A Wall Street pillangói" című filmjéért kapott jó kritikákat, de Salma Hayek és Penélope Cruz mögé szorult a filmes karrierben. Sorozatszerepekben és a Netflix önéletrajzi filmjében még sikeres volt, de nagyobb szerepeket már nem kap.

A divat világában továbbra is ikonnak számít, 54 évesen is szexi megjelenésével fehérneműreklámokat is vállal. Vagyona 450 millió dollárra (157 milliárd forintra) becsült, így anyagilag nincs ok az aggodalomra, de kérdéses, hogy visszatérhet-e még a csúcsra.

Magánéletében sem volt mindig szerencséje. Marc Anthony volt a férje 2004-től, ikreik születtek, de 2014-ben elváltak. Több kudarcot követően Ben Affleckkel kötött házasságot 2022-ben, de úgy tűnik, ez a kapcsolat is válságba kerülhet.