Új vezetőedző érkezhet a Barcelona labdarúgócsapatához

Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona labdarúgócsapata hamarosan bejelentheti Hans-Dieter Flicket mint az új vezetőedzőt, aki Xavi helyét foglalhatja el a következő szezonban.

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona csapata a Sevilla elleni mérkőzés utáni napon, hétfőn jelentheti be az új vezetőedzőt, Hans-Dieter Flicket. A Futball Espana információi szerint a sportigazgató, Deco már április 24-én megegyezett a német szakemberrel, és egy évre szóló szerződést terveznek, amely tartalmaz egy opcionális plusz évet is.

A Mundo Deportivo értesülései alapján Joan Laporta klubelnök és Deco hétfőn tájékoztatják Xavit arról, hogy a következő idényben már nem ő lesz a csapat vezetőedzője. A Barcelona döntése azért váratlan, mert csupán néhány hete erősítették meg Xavi pozícióját, aki január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról. Április végén azonban a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves tréner mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését. Az MTI jelentése szerint azonban a Barcelona vezetősége kisebb meglepetésre menesztette Xavit.

Fabrizio Romano, az olasz transzferguru szerint Flick számára a Barcelona vezetőedzői pozíciója álommunka, és a fizetés, valamint a szerződés részletei nem jelentenek akadályt. A szerződéskötés így már csak Laportán múlik.

Hans Dieter-Flick játékosként a legtöbb mérkőzését a Bayern Münchenben játszotta 1985 és 1990 között, majd a Kölbe, és a Victoria Bammental csapatához szerződött. Edzői karrierjét 1996-ban kezdte, többek között a Hoffenheimet és a Salzburgot is irányította másodedzőként. 2006 és 2014 között Joachim Löw mellett dolgozott a német válogatottban, majd 2021 és 2023 között szövetségi kapitányként is tevékenykedett, ezen kívül három szezont töltött a Bayern München edzőjeként, ahol 2020-ban megnyerte a BL-t.

Xavi, a spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok, 2021 novembere óta irányította a katalán csapatot. Játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.