Az öt ételcsoport, amely elősegíti a fogyást

Ha fogyni szeretne, Dr. Michael Mosley, a BBC műsorvezetője és írója, aki az 5:2 böjt diétát népszerűsítette és a Fast 800 diétát kifejlesztette, azt javasolja, hogy bizonyos ételcsoportokat építsen be az étrendjébe.

Dr. Mosley szerint azoknak, akik szeretnének lefogyni, öt fő ételcsoportra kellene összpontosítaniuk. Ezek közé tartoznak a nem keményítőtartalmú zöldségek, amelyek alacsony kalóriatartalmuk miatt ideálisak a fogyókúrázók számára. Az olívaolaj, amely egészséges zsírokat tartalmaz, szintén fontos része a diétának. A teljes zsírtartalmú tejtermékek, amelyek jóllakottság érzetet adnak, segíthetnek a kalóriabevitel csökkentésében. A diófélék és magvak, amelyek rostban és fehérjében gazdagok, szintén előnyösek lehetnek. Végül, de nem utolsósorban, a sovány fehérjék, mint például a csirke vagy a hal, alapvetőek a súlycsökkentő étrendben.

Ezek az élelmiszerek nemcsak hogy segíthetnek a fogyásban, de hozzájárulhatnak az egészségesebb életmód kialakításához is. Dr. Mosley tanácsai követésével talán könnyebben elérheti a kívánt testsúlyt.