Azahriah új klipes dalát a L'Entourloop társaságában mutatta be

Azahriah, a francia L'Entourloop reggae-duóval karöltve hozta nyilvánosságra legújabb klipes dalát, a Don't Turn the Bass Down-t, mely a karibi és afrikai ritmusokat ötvözi, és társadalomkritikai üzenetet hordoz. A dalban hallható "pikkpakk nem töröl a hatalom" sor valószínűleg egy korábbi eseményre, Orbán Viktor eltűnt TikTok videójára utal. Az együttműködésről néhány napja Azahriah is beszámolt az Instagramon, szintén hangsúlyozva, hogy már Veszprémben felvetődött a kollaboráció ötlete.

A L'Entourloop tagjai, Sir James és King Johnny, bár már közel hatvan éve a zeneiparban dolgoznak, úgy tűnik, megtalálták a közös hangot Azahriah-val. A reggae/hiphop formáció hangzásvilága igen közel áll Azahriah stílusához, ami már tavaly októberben a L'Entourloop veszprémi koncertjén is megmutatkozott, ahol Azahriah is felbukkant. A dal alapját a franciák készítették, a szöveg pedig Azahriah érdeme, melyben a hatalomról, a befutásról, a közösségi médiáról énekel, na meg arról, hogy „Európa-liga kaliberű lett a szarom”.

Azahriah a közelmúltban számos területen mutatott aktivitást: részt vett egy kegyelmi botrány kapcsán szervezett tüntetésen, Artisjus-díjat vehetett át, saját cipő- és ruhakollekciót dobott piacra a Tiszával, megjelent egy film előzetese róla, és Friderikusz Sándor podcastjában is szerepelt.

A művész számára azonban a legnagyobb esemény a hétvégén esedékes triplakoncert lesz, melyre a jegyeket már tavaly elkapkodták. Az új dalukat, a Don't Turn the Bass Down-t élőben is előadják majd a szombati koncerten.