Ukrán dróntámadások Oroszország ellen

Ukrán drónok támadtak meg több orosz területet, köztük egy olajfinomítót a Kalugai területen, ahol tűz ütött ki. Az orosz légvédelem lelőtt több drónt is, amelyek Moszkva, Brjanszk és Belgorod felé tartottak.

Az ukrán fegyveres erők folytatják az orosz olajinfrastruktúra elleni támadásokat, több egyirányú öngyilkos drónnal támadták meg a Prevyi Zavod Petrokémiai és Olajfinomítót a Kalugai területen, Északnyugat-Oroszországban, ami nagy tüzet okozott. A Kalugai terület kormányzója, Vladiszlav Shapsa beszámolója szerint egy ukrán dróntámadás rövid tüzet okozott egy vállalat létesítményében, de sérülések nem történtek. A kormányzó nem részletezte, hogy melyik vállalatot érte a támadás, de a közösségi médiában megjelent felvételek alapján egy olajfinomító lángolt.

Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin arról számolt be, hogy a légvédelem egy Moszkva felé tartó drónt lőtt le a Podolszki járás felett. Az Ukrajnával határos Brjanszki terület kormányzója szerint az orosz légvédelem három drónt lőtt le péntekre virradóra. Az orosz védelmi minisztérium közlése alapján a szintén Ukrajnával határos Belgorodi terület fölött két drónt semlegesítettek.

Kijev növelte az Oroszország elleni dróntámadások számát, elsősorban az orosz olajfinomítókat vették célba. Egy ukrán drón csütörtökön rekordtávolságot, 1500 kilométert tett meg, és károkat okozott egy baskíriai petrolkémiai üzemben.