Az Amazon vezérigazgatójának karriertanácsai és a Blue Origin űrturistái

Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója szerint a munkahelyi siker kulcsa nem csupán az intelligencia vagy a gyors tanulás, hanem a pozitív hozzáállás, különösen a húszas éveinkben.

Andy Jassy, aki 2021-ben vette át Jeff Bezos-tól az Amazon vezetői székét, a LinkedIn vezérigazgatójának, Ryan Roslansky-nak adott interjúban osztotta meg gondolatait a karrierépítésről. Jassy hangsúlyozza, hogy a pozitív hozzáállás nem egyenlő a folyamatos jókedvvel, hanem olyan tulajdonságokkal jár együtt, mint a csapatmunkában való konstruktív részvétel és a határidők betartása.

Az Amazon vezetője szerint azok, akik megfelelő hozzáállással rendelkeznek, képeseknek kell lenniük bizonyos alapvető kérdésekre határozott igen választ adni. Ezek a kérdések többek között a kemény munkára, a vállalások teljesítésére és a csapatmunkára vonatkoznak.

Jassy hozzátette, hogy a pozitív hozzáállású munkavállalók gyakran kihasználják a képzési lehetőségeket, és bátran lépnek ki a komfortzónájukból, ami elősegíti a folyamatos fejlődést és a kihívások leküzdését.

Az interjúban szó esett arról is, hogy Andy Jassy 29 éves korában csatlakozott az Amazonhoz marketingmenedzserként, és öt évvel később Jeff Bezos árnyéktanácsadójaként már az összes vezetői megbeszélésen részt vehetett.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és korábbi vezérigazgatója, az űrturizmus terén is aktív. Az ő űrhajózási vállalkozása, a Blue Origin, nemrégiben sikeresen hajtott végre egy küldetést, amely öt fizető űrturistát juttatott el a világűrbe. A New Shepard űrhajó tízperces útja során a legénység néhány percig élvezhette a súlytalanságot. A küldetés során a 90 éves Ed Dwight, a légierő egykori pilótája, aki az 1960-as években az első afroamerikai űrhajós-jelölt volt, életkori rekordot állított fel, mint a legidősebb ember, aki eljutott az űrbe.

A Blue Origin repüléseit 2022 augusztusában egy baleset miatt állították le, de a kereskedelmi űrhajó tavaly decemberben már tett egy utasok nélküli próbautat. A mostani utazás során az egyik ejtőernyő nem nyílt ki a landoláskor, de a Blue Origin szerint ez nem okozott problémát.

(via CNBC)