Több millió forintot taxiztak el az alpolgármesterek Újbudán

Újbuda alpolgármesterei több millió forint közpénzt költöttek taxizásra, a fideszes önkormányzati képviselő, Junghausz Rajmund válaszokat követel.

Junghausz Rajmund, a XI. kerület fideszes önkormányzati képviselője felvetette a kérdést, hogy vajon az alpolgármesterek taxival járnak-e a kerületi ügyek intézése során. Miután a négy alpolgármester egyike sem válaszolt a közpénzből taxizásra elköltött milliókkal kapcsolatos kérdéseire, a képviselő László Imre polgármesterhez fordult információért.

A képviselő azt állítja, hogy a polgármester sem reagált a kérdéseire, így továbbra is válasz nélkül maradnak az érintettek taxizásával kapcsolatos aggályai.

Junghausz Rajmund nyilvánosságra hozta az alpolgármesterek és munkatársaik taxizásával kapcsolatos 55 oldalas kimutatást, amelyet kérésre bárkinek elküld. A dokumentumokban szereplő éjszakai, hétvégi és a kerületen kívüli utak, valamint az induló és érkezési helyszínek és időpontok alapján érdekes következtetéseket lehet levonni.

A polgármesternek írt kérdéseiben Junghausz Rajmund rámutatott, hogy az alpolgármesterek taxira költött összege az elmúlt években meghaladta a 3 200 000 forintot. Érdeklődött a taxihasználatra vonatkozó szabályzat, a költségek költségtérítésből való megfizetése, valamint az esti és hétvégi utak indoklása felől. A képviselő azt is megkérdezte, hogy a taxizásokat a polgármester engedélyezte-e, és hogy azok valóban önkormányzati közérdekből történtek-e.

Junghausz Rajmund szerint az alpolgármesterek taxizása csak egy apró részét képezi az önkormányzati pazarlásnak.