Az elveszett világ sorozat rejtett titkai

Az AXN csatorna május 9-től kezdődően minden hétköznap 19.00-kor tűzi műsorra Az elveszett világ című klasszikus kalandsorozatot, amely Sir Arthur Conan Doyle azonos című regényén alapul és a 20. század elején játszódik.

A sorozat, amelyet 1999-ben mutattak be, a Jurassic Park film sikerén lovagolva vált népszerűvé a dinoszauruszok iránt érdeklődő közönség körében. A kalandos történetek és az őslények iránti rajongás együttesen hozzájárultak a sorozat kedvező fogadtatásához.

Lara Cox színésznő először a második évadban tűnt fel, majd később egy teljesen új karakterként, Finnként tért vissza a harmadik évadban. Finn egy fiatal nőt alakított, aki a 2033-as évből érkezett vissza a múltba, hogy megakadályozza a saját korának posztapokaliptikus jövőjét.

A sorozat rajongói nagy csalódást éltek meg, amikor kiderült, hogy a negyedik évadot anyagi okokból nem forgatják le, annak ellenére, hogy az eredeti tervek szerint öt évadot szántak a történetnek. A harmadik évad függő vége után a rajongók petíciót indítottak a sorozat folytatásáért, de sajnos ezek a törekvések nem vezettek eredményre.