Egyesülhet a Disney+, a Max és a Hulu

Egyesítené erejét három streamingszolgáltató, hogy közösen győzzék le a Netflixet. A cél: még több tartalom, még alacsonyabb havidíj mellett.

Egységesített előfizetési csomagot tervez létrehozni a Disney és a Warner Bros. Discovery, amely a CNBC legfrissebb jelentése szerint a Netflix legyőzésére irányulna. A tervek szerint az új előfizetéses modell mind a sztenderd, mind a reklámokkal ellátott verziókra kiterjedne.

Jelenleg az Egyesült Államokban a Disney+, a Hulu és a Max előfizetések havi díja összesen közel 50 dollárba kerül azok számára, akik mindhárom szolgáltatást igénybe veszik. A Disney és a Warner célja, hogy ezt az összeget 40 dollár környékére csökkentsék egy olyan csomaggal, amely mindhárom szolgáltatást magában foglalná.

Változások a magyar streamingpiacon

A magyar streamingpiacon is jelentős változások várhatók a következő hetekben, ahogy arról az Index is beszámolt. A korábban HBO Max néven ismert platform májusban Max-szá alakul át, ami egyben a szolgáltatás havidíjának emelkedését is jelenti. A Netflix példáját követve a Disney is tervezi a jelszómegosztás megszüntetését, így egy fiókot csak egy háztartásban élők használhatnak majd.

A Disney+ stratégiai változásai

A Disney+ streaming szolgáltatás a kezdeti időszakban nagyban támaszkodott a Marvel-univerzum karaktereire, mivel ezek a mozikban óriási kasszasikereket értek el. Azonban a streamingfelületen már nem működtek ilyen jól a Marvel tartalmak, hiszen az utóbbi időben csökkent a nézők érdeklődése a filmek és a sorozatok iránt, és a kritikusok sem voltak elragadtatva az újabb produkcióktól. Ennek eredményeként a Disney vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy a jövőben kevesebb Marvel-filmre és sorozatra koncentrálnak, évente csak két-három filmet és két tévésorozatot terveznek kiadni, szemben az eddigi évi 4-4 tartalommal. A döntést azzal magyarázták, hogy a mennyiség helyett a minőségre törekednek.

Pénzügyi kilátások

A Disney+ a 2024 márciusával zárult második pénzügyi negyedévben mindössze 18 millió dollár működési veszteséget könyvelt el, ami az előző évhez képest jelentős javulás, hiszen akkor 659 millió dollár veszteséget szenvedett el a cég. A Disney+ és az ESPN+ sportkínálattal rendelkező streaming üzletág így nyereséges évre számít.