Az új BMW M3 CS elképesztő gyorsasága videón

A BMW legújabb modellje, az M3 CS megdöbbentő sebességgel hódítja meg a Nordschleifét, egy fedélzeti kamerás videó tanúsága szerint csaknem olyan gyors, mint a limitált szériás M3 CSL.

A BMW nemrégiben mutatta be az M3 CS-t, amely az M4 CSL limitált szériájának könnyebben elérhető testvérmodellje. Az új M3 CS csupán minimálisan marad el az M3 CSL teljesítményétől, hiszen a Nordschleife versenypályán mindössze 1,79 másodperccel lassabb köridőt ért el, 7 perc 21,99 másodperc alatt.

Az M4 CS, amelyből 1000 példány készül és 70 millió forintba kerül, egy 3 literes 6 hengeres biturbó motorral büszkélkedhet, ami 550 lóerős teljesítményt és 650 Nm-es csúcsnyomatékot produkál. Ez a motor az M4 CSL-ből származik, és az M4 CS ezzel a motorral 20 kilogrammal könnyebb, valamint 23 millió forinttal drágább, mint az alapárú M4 Competition xDrive.

A BMW M4 CS az M4 CSL-hez képest 0,3 másodperccel gyorsabban, mindössze 3,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre. A 0-200 km/h sebességet pedig 11,1 másodperc alatt éri el, míg a végsebessége 302 km/h, ami csak 5 km/h-val marad el az M4 CSL 307 km/h-s csúcssebességétől. Az M4 CS modell nyolcfokozatú automata váltóval és összkerék-hajtással rendelkezik.

Ezen kívül érdemes megemlíteni, hogy a BMW egyik hűségprogramját fejlesztő magyar cég, az Antavo Loyalty Cloud, rangos nemzetközi elismerést kapott. Az International Loyalty Awards-on Kecsmár Zsuzsa, a cég társalapítója nyerte el az Év emberének járó díjat. Az Antavo Loyalty Cloud a BMW mellett olyan jelentős nemzetközi márkák hűségprogramját is kifejlesztette, mint a KFC, C&A, BrewDog vagy a Scandic Hotels. A cég sikerei és az iparág fejlődéséhez való hozzájárulása mellett az Antavo 2022-re 100-szoros értéknövekedést ért el az első, 4 milliárd forintos befektetési körhöz képest.

: #article-1 : #article-2