Apple autók a magyar utcákon

Az Apple megkezdte az utcaképek frissítését Magyarországon, a Look Around szolgáltatás keretében, amely a Google Street View-jához hasonlóan működik, de interaktív, utcaszerű nézetet biztosít nagy felbontású háromdimenziós képekkel.

Az Apple saját térképszolgáltatása, a Look Around, amely a Google Street View-hoz hasonlóan utcaképeket kínál, tavaly áprilisban indult el. Az Apple Maps támogatási oldalának információi szerint az almás cég autói 2021. április 15. óta újra az utakon vannak, és a tervek szerint július végéig folytatják a felvételek készítését.

A felvételek nem csak a fővárosban, hanem országszerte készülnek, többek között a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, a Közép-Dunántúlon és a Nyugat-Dunántúlon is. A HWSW beszámolója szerint az Apple autóit már Szegeden és Debrecenben is látták, és a szolgáltatásban már körbe lehet nézni többek között a Margit-sziget, a Városliget és a Népliget környékén is, de nem csak a főváros, hanem más városok területén is.

Az Apple Look Around szolgáltatása során, hasonlóan a Google-hoz, a rendszámtáblákat és az arcokat is eltakarják a felvételeken, de ezeket utólag is lehet kérni az erre kialakított felületen.