Kényszerleszállás egy Bécsbe tartó járaton: meghalt egy utas

Az Austrian Airlines légitársaság egyik Bécs felé tartó járatán tragikus esemény történt: egy utas rosszul lett és ellenére a szakszerű beavatkozásnak, életét vesztette a repülőgép fedélzetén.

Az eset hétfőn történt, amikor az AUA OS66-os járata Chicagóból indult Bécs felé. Az utas hirtelen rosszulléte miatt azonban az írországi kényszerleszállás vált szükségessé. A fedélzeten tartózkodó személyzet és szakorvosok azonnali elsősegély-nyújtásba kezdtek, de sajnálatos módon az utas a helyszínen életét vesztette.

A gép egészségügyi vészhelyzet miatt hajtott végre kényszerleszállást Írországban, ahol a helyszínre érkező mentők is csatlakoztak a segítségnyújtáshoz. Az Austrian Airlines kiemelte a személyzet és a segítségnyújtók gyors és átfogó beavatkozását, de az utas megmentésére tett erőfeszítések ellenére is tragédia történt.

Az elhunyt utas és útitársai Írországban maradtak, míg a járat tovább folytatta útját Bécs felé. Az Austrian Airlines képviselője köszönetet mondott a fedélzeten lévő személyzetnek az érzelmileg megterhelő helyzetben tanúsított példamutató segítségért, és részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak.

A jelentés nem tartalmaz információt az utas életkoráról vagy nemzeti hovatartozásáról.