Májusi fordulópont az ingatlanpiacon

A magyar ingatlanpiac évtizedes rekordokat döntöget, miközben új trendek és kihívások kerülnek előtérbe. Az irodapiac üresedési rátája emelkedik, az ingatlanbefektetések volumene pedig mélyponton van, ugyanakkor a lakás- és szállodapiac életre kel. A május 29-30-i Portfolio Property X konferencián a szakértők megvitatják a helyzetet és a lehetséges stratégiákat.

Az ingatlanpiac új irányokat keres, és a szakértők szerint ezek a trendek alapjaiban változtathatják meg az iparágat. A változásokra és azok hatásaira Dr. Ódor Dániel MRICS, a Taylor Wessing Partnerének moderálásával kerül sor a konferencián, ahol többek között Furulyás Ferenc, Gereben Mátyás MRICS, Dr. Hegedüs Gábor és Mikesy Álmos is részt vesz a megbeszéléseken.

A budapesti irodapiac helyzetét és a lehetséges fordulatot Borbély Gábor MRICS, a CBRE kutatási igazgatójának vezetésével tárgyalják meg az érintett szakértők, mint Angel Gábor, Berki Gergő, Ecsődi Miklós és Szeifert János. Jelenleg a fővárosban közel 4,4 millió négyzetméternyi iroda található, amelynek jelentős részét modern spekulatív irodaterületek alkotják, azonban az üresedési ráta 9 éves csúcsot döntött.

A hazai építőiparban is jelentős változások zajlanak, amelyeket a globális piaci folyamatok és a friss szabályozások is befolyásolnak. A legfontosabb kérdésekről Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere moderál beszélgetést, amelyben Dybisewszky Gábor, Livják Csaba és Papp Gábor vesz részt.

A megfelelő finanszírozás a magas kamatok korában kiemelt jelentőséggel bír, és a várható irányokról Deák Tamás, az Erste Bank ingatlanfinanszírozási vezetője kérdezi meg Banai Ádám PhD-t, Jakab Zsolt MRICS-t és Ország Mihályt.

A jövőbeli ingatlanfejlesztések témájában Ditróy Gergely, a Portfolio Csoport üzletfejlesztési igazgatója faggatja Hüse Istvánt, Kocsis Péter MRICS-t és Wolf Lászlót.

A konferencia zárásaként a résztvevők a balatoni hangulatban vitathatják meg a legizgalmasabb kérdéseket és építhetik üzleti kapcsolataikat. A következő nap a fenntarthatóság kerül előtérbe, ahol Szemerédi Dóra Diána, a Gránit Pólus Management ESG vezetője többek között Kákosy Zsolt MBA MRICS-t, Schőmer Norbert MRICS-t és Rita Tuza MRICS-t kérdezi a szabályozások és a valóság kapcsolatáról.