A Szelektor tehetségkutató válogatáslemezei hamarosan megjelennek

A Telekom Electronic Beats által meghirdetett Szelektor tehetségkutató versenyének zsűrije több mint ezer pályamű közül választotta ki a május 17-én megjelenő tripla válogatáslemezre kerülő 34 dalt.

A tehetségkutató zsűrijében olyan neves előadók ültek, mint Deva, Kun Bálint (Carson Coma), Miller Dávid és iamyanko, akik a pop, club és experimentális kategóriákban válogattak a jelentkezők közül. A kísérleti kategóriában például yibai egy új trekkje és Shum köki terminál című szerzeménye is helyet kapott.

A Szelektor tehetségkutató nem csak a válogatáslemezen szereplő előadókat díjazta, hanem külön elismeréseket is kiosztott. A Spotify rövid videós szegmenseinek díjazottjai között szerepel Laurie, aki a Sziget Fesztiválon léphet fel, valamint Yorgos, aki a Kolorádó Fesztiválon mutatkozik be.

A válogatáslemezre kerülő előadók mentori segítséget is kaphattak a zsűri tagjaitól, és a lemez megjelenése előtt két versenyen kívüli pályaművel is készülhetnek a rajongók. Beatrick és Anubii$ egy-egy dalát, a Mindig megtalálom nálad-ot és az Örvény-t, már most meghallgathatják az érdeklődők, melyeken díjazott előadók is közreműködnek, például Beton.Hofi és Laurie, illetve Jules War.

A Szelektor szervezői szerint ezek a dalok nem versenyeztek a többi pályaművel, mivel nem lenne fair a profi produkciókat a többi indulóval szemben értékelni. Mindkét dal elérhető a megadott linken, mint a válogatás előfutárai.

A cikk a Telekom Electronic Beats és a Telex After együttműködésének eredményeként jött létre.