24 milliárd forintos részvény-visszavásárlási aukciót hirdetett meg a Telekom

A Magyar Telekom bejelentette, hogy részvény-visszavásárlási aukciót indít, melynek keretében legfeljebb 24 milliárd forint értékben kíván részvényeket visszavásárolni.

A vállalat célja a részvényesek javadalmazása, és az aukció lebonyolításának időpontja 2024. május 23-ra van tervezve. A részvény-visszavásárlási aukcióban bárki részt vehet, aki rendelkezik Magyar Telekom törzsrészvénnyel és eleget tesz a részvételi feltételeknek. A részvényesek önkéntes alapon, saját mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel részvényeiket a társaságnak. A részvényeket több részletben és több áron is fel lehet ajánlani, a vásárlás pedig a legalacsonyabb ajánlattételi árszinttől kezdődik, a meghatározott keretösszeg erejéig.

Az ajánlatgyűjtési szakasz május 23-án 10.00 órától 12.30 óráig tart, míg az ügyletkötési időszak 12.30 órától 15.30 óráig lesz. A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a vásárlás előtti napon a Budapesti Értéktőzsdén kialakult piaci záróárat 10 százaléknál nagyobb mértékben.

A 24 milliárd forintos keretösszeg a Telekom jelenlegi piaci kapitalizációjának 2,6 százalékát képviseli. A Telekom korábban is végrehajtott már hasonló tranzakciót; tavaly májusban egy 14,6 milliárd forintos részvény-visszavásárlási aukciót hajtott végre.