Matolcsy György a Dubai FinTech Summiton szólalt fel

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ által megrendezett Dubai FinTech Summiton Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is részt vett és felszólalt. A jegybankelnök a fenntarthatóság, a pénzügyi innováció és a digitális jegybankpénz témáit emelte ki a rendezvényen.

A Dubai FinTech Summit egy olyan esemény, amely a pénzügyi technológiai innovációk legújabb fejlesztéseit mutatja be, és ahol a világ minden tájáról érkező szakértők és vezetők vitatják meg a pénzügyi iparág jövőjét formáló témákat. A Magyar Nemzeti Bank első ízben vett részt ezen a fórumon, ahol Matolcsy György a „Központi bankok szerepe a digitális és fenntartható gazdaságban” című panelbeszélgetésen osztotta meg gondolatait.

A jegybankelnök kiemelte, hogy a fenntarthatóság meghatározó megatrendként jelenik meg a világgazdaságban, és hogy a pénzügyek valamint a technológia fejlődése képes lehet eltörölni az iparági határokat, új üzleti modelleket és pénzügyi ökoszisztémát teremtve.

A kétnapos rendezvényen több mint 200 kiállító mutatta be innovatív megoldásait, és a Magyar Nemzeti Bank is külön standon prezentálta a jegybankhoz kapcsolódó pénzügyi innovációkat.

A Dubai FinTech Summit célja, hogy elősegítse a fintech iparág és a pénzügyi szektor jövőjét meghatározó eszközök, szabályozások és keretek közös kidolgozását, valamint azok alapjainak megteremtését. A fórumok és előadások során olyan fontos témák kerülnek terítékre, mint a mesterséges intelligencia, a pénzügyi fenntarthatóság és a pénz mozgásához kapcsolódó innovatív megoldások.